Over Maarten

Maarten Klaassen is advocaat sinds 2001. Hij is onroerend goed specialist op het gebied van ruimtelijke ordening, handhaving, schadevergoeding en omgevingsvergunningen. In 2013 voltooide hij de Grotius specialisatieopleiding Ruimtelijke Ordening en Milieurecht. Het zwaartepunt van zijn praktijk ligt op het bijstaan van hotelondernemingen, hotelbeleggers en ontwikkelaars. Hij adviseert en staat ondernemers bij op het gebied van projectontwikkeling en bestemmingsplanprocedures en helpt hen deze doorgaans ingewikkelde trajecten adequaat vorm te geven. Ook adviseert hij in overnames van hotel vastgoed en structurering van vastgoedtransacties. Maarten adviseert overheden op het gebied van huisvesting en handhaving.

Een bijzonder aandachtsgebied is het VvE-recht. Als specialist wordt hij ingeschakeld in complexe VvE-advisering; hij procedeert op dat gebied door heel Nederland.

Maarten verbindt juridische vindingrijkheid met een praktische aanpak. Hij is proactief en denkt mee. daardoor kunnen ondernemers zich richten op ondernemen in plaats van het zich bezig houden met juridische problemen.

Specialisaties

Ruimtelijk bestuursrecht

Projectontwikkeling

Herbestemming van vastgoed

Bestemmingsplannen

Bouwen en omgevingsvergunningen

Huisvestingswet en toeristische verhuur

Milieurecht

Handhaving

Vastgoed

Projectontwikkeling

Hotelsector

Transacties

VvE-recht

Maarten Klaassen heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Omgevingsrecht (hoofdrechtsgebied)
    • Ruimtelijk bestuursrecht (subrechtsgebied)

Op grond van deze registratie is hij/zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.