Over Maarten

Maarten Klaassen is advocaat sinds 2001. Hij is onroerendgoedspecialist op het gebied van ruimtelijke ordening, handhaving, schadevergoeding en omgevingsvergunningen. In 2013 voltooide hij de Grotius specialisatieopleiding Ruimtelijke Ordening en Milieurecht Het zwaartepunt van zijn praktijk ligt op het bijstaan van hotelondernemingen en retailbedrijven. Hij adviseert en staat ondernemers bij op het gebied van projectontwikkeling en bestemmingsplanprocedures en helpt hen deze doorgaans ingewikkelde trajecten adequaat vorm te geven. Binnen het civiele recht adviseert en procedeert hij met name op het gebied van huurrecht, koop en verkoop van onroerend goed en samenwerkingsvormen in vastgoed en joint ventures in de horeca.

Een bijzonder aandachtsgebied is het VvE-recht. Maarten is initiatiefnemer van de website vve-advocaat.nl. Als specialist wordt hij ingeschakeld in complexe VvE-advisering; hij procedeert op dat gebied door heel Nederland.

Maarten verbindt juridische vindingrijkheid met een praktische aanpak. Hij is proactief en denkt mee. daardoor kunnen ondernemers zich richten op ondernemen in plaats van het zich bezig houden met juridische problemen.

Specialisaties

Ruimtelijk bestuursrecht

Projectontwikkeling

Herbestemming van vastgoed

Bestemmingsplannen

Bouwen en omgevingsvergunningen

Milieurecht

Handhaving

Vastgoed

Projectontwikkeling

Hotelsector

Retailbranche

Samenwerkingsvormen en horeca joint ventures

VvE-recht